fbpx

Цивилно општество & НВО

Нашите испечатени блок дно кеси се совпаѓаат со две цели на граѓанските организации (ГО) и невладините организации (НВО).

Paper bag brick bottom NGO

Се разбира дека кесите имаа своја практична намена- и за ГО и за НВО. Но со оглед на ниските цени и можноста да се нарачуваат помали количини, кесите им овозможуваат на организациите да се ослободат од дестинираните средства без да наштетат на својот бренд.

Разновидни практични цели

Хартиените кеси служат за цел спектар разноразни потреби и за организациите.

На пример ГО и НВОата често пати како дел од своите настани организираат теренска работа. Вообичаено, за транспорт на храна и пијалоци за учесниците се користат најлонски / пластични кеси. Доколку организациите сакаат да се префрлат на користиње на хартија, ние нудиме специјализирани формати за транспорт на ланч- пакети за учесниците.

Доколку пак организациите имаат желба да се префрлат на користење на хартија, ние нудиме специфични формати на ланч- лакети и пијалоци (пр. 175x75x293 мм или 220x125x290 мм).

Конференциски материјали како што се фолдери, слушалки, капи, хартиени мапи, други практични работи можат многу лесно да се спакуваат во блок дно  хартиена кеса (пр. 320x170x350 мм или 320x170x400 мм) којашто го носи логото на настанот, спонзорот или органзацијата.

Зелен профил

Граѓанските организации или невладините организации ретко набавуваат аксесоари или ефекти со промотивен карактер. Како и да е, организациите честопати имаат буџет за ваков вид на набавки, и средствата неможе да се пренаменат за друго бидејќи се дел од некој, на пример, ЕУ грант.

Затоа, многу организации кои организираат настани преку некоја финансиска поддршка трошат огромни износи на боички, кеси, капи, балони и слично, првенствено пластични предмети и во разноразни бои, со испечатено лого на нив.

Со тоа органзациите трошат пари на ефекти кои тие во суштина не им се потребни, и тоа предмети кои може дури и да и наштети на зелениот профил на организацијата.

Во тој контекст, нашите хартиени блок дно кеси се добра солуција за организациите кои сакаат да бидат еколошки, имаат буџет кој треба да се потроши, а воедно сакаат да најдат добар начин за повторни користење на хартиените кеси со испечатено лого – пред и по завршување на проектот

Brick bottom paper bag for CSOs