fbpx

Нова кеса за прехранбената индустрија

Денес КЕСАНОВА лансираше нов стандарден формат. Нашата 16L кафена кеса за носење сега е на македонскиот пазар.

16L paper bag @ KESANOVA ДОО
16L paper bag @ KESANOVA ДОО

Новата кеса од 16 литри од KESANOVA е кеса со блок на дното, изработена со кафеав КРАФТ, поделена помеѓу 80% девствен крафт и 20% рециклиран крафт.

Кесата може да има повеќе намени, но најдобро е прилагодена за места за македонска храна за носење, каде се чини дека генерално кесите за леб се користат за носење.

Бидејќи кесата е доволно цврста, совршено ќе одговара и за зелените пазари. Ова е релевантно, ако и кога сопствениците на пазарот ќе почнат да бараат алтернатива за пластиката.