fbpx

Животната средина, естетиката и практичните размислувања вредат за АYА Farm

Хартиена кеса од 21 литри од Кесанова се покажа како одговор на голем број барања и размислувања на АYА Farm од Пирок. AYA Farm ги користи хартиените кеси секое утро за да достави свежо, органско млеко до вратата на купувачот.

Хартиени кеси со блок дно 21литри (320x220x260) со  хартиена рачка се испорачуваат со прекрасно лого на AYA Farm, која со природната кафена боја на хартијата сигнализира одржливост. Фармата се наоѓа во Пирок меѓу Гостивар и Тетово.

Формат на блок дно хартиена кеса 320×220 милиметри, и убаво се вклопува со шест шишиња млеко, објаснува Газменд Мухареми, кој е локален претприемач зад семејниот бизнис AYA Farm. Органското производство на фармата само што се прошири со нов млекарница, која наскоро ќе биде оперативна.

Биоразградливоста е од клучно значење

Кога органското млеко од AYA Farm е испорачано во 100% биоразградливи хартиени кеси, тоа значи преземање одговорност.

Пред тоа користевме пластични кеси, но пластиката останува насекаде, и не исчезнува вели Газменди. За него, загадувањето е видливо:

“Имаме проблеми со луѓето кои фрлаат отпад овде. Особено пластичните материјали се штетни за квалитетот на почвата. Отпадот го расфрлаат кучињата скитници по нашите пасишта. Минатата година изгубивме една крава поради ова. “

“Секако, пластичните ќеси може да се користат повеќе пати, но тоа не се прави, покрај тоа тие собираат само четири шишиња”, објаснува Газменд.

“Хартиените кеси исто така може да се користат повеќе пати, и тоа всушност се прави”.

Џеф Ли, партнер на Газменд на AYA Farm, дополнува:

“Ние сакаме да дејствуваме одговорно во однос на животната средина и природата и веруваме дека нашите клиенти го мисат истото. Затоа, се случи хартиена кеса! “

Газменд Мухареми со неговиот син Диар. Газменд е локален претприемач зад семејниот бизнис AYA Farm

Факти за 21L Браун блок долна кеса од Кесанова:

  • Биоразградиви
  • Без или со низок отисок на јаглен диоксид
  • Рециклирачки
  • На браникот на законите против пластика
  • Додава на довербата кон вас
  • Додава на вашата видливост
  • Долго и цврсто примарно влакно
  • Со повеќекратна употреба Заменува пластика
  • Заменува пластика