fbpx

Нова кеса за прехранбената индустрија

Денес КЕСАНОВА лансираше нов стандарден формат. Нашата 16L кафена кеса за носење сега е на македонскиот пазар.

16L paper bag @ KESANOVA ДОО
16L paper bag @ KESANOVA ДОО

Новата кеса од 16 литри од KESANOVA е кеса со блок на дното, изработена со кафеав КРАФТ, поделена помеѓу 80% девствен крафт и 20% рециклиран крафт.

Кесата може да има повеќе намени, но најдобро е прилагодена за места за македонска храна за носење, каде се чини дека генерално кесите за леб се користат за носење.

Бидејќи кесата е доволно цврста, совршено ќе одговара и за зелените пазари. Ова е релевантно, ако и кога сопствениците на пазарот ќе почнат да бараат алтернатива за пластиката.

Купете хартиени кеси онлајн 

Дали вашите клиенти бараат решение за зелено пакување? Дали ви треба брза испорака? Дали сакате да избегнете неквалитетна хартија? Одете во веб-продавницата на КЕСАНОВА!

хартиени кеси @ KESANOVA web shop
хартиени кеси @ KESANOVA web shop

Веб-продавницата КЕСАНОВА нуди: 

  • Virgin KRAFT хартија, вистинска носивост и јачина на кинење
  • Хартија секогаш природно разградлива
  • Брза испорака и плаќање со КОД
  • 13-17 различни формати во кафена или бела боја
  • Ниско ниво на MOQ

Одете во веб-продавницата на КЕСАНОВА

Пробајте, споредете со што и да е на пазарот и може да ги преземеме следните чекори заедно.

KESANOVA Update #3

Решивме да ги намалиме цените на печатените кеси од 21L (320x220x260) mm
KESANOVA DOO

Пад на цената. Решивме да ги намалиме цените на печатените кеси од 21L (320x220x260) mm. Тоа се кесите кои се нарекуваат уште и „Doggie Bags“. Со тоа, се надеваме дека ќе ги мотивираме рестораните во поголема мера да преминат на хартиени кеси.

Има и неколку промени во однос на непечатените кеси. На пример, непечатените кеси од 15Л во кафена боја сега се пакуваат на поинаков начин и затоа MOQ сега е на 100 кеси.

Летен одмор. Затворени сме за летните одмори во периодот 19/7 – 9/8. Доколку ви требаат кеси пред овој датум, ве молиме за итна нарачка.

Специјална понуда. Имаме на залиха 2 палети 25L кафени (320x170x350) mm, кои ги продаваме заедно по поволна цена. Кесите се произведени по нарачка од синџир супермаркети, кои за жал се предомислија кога во Македонија почнаа да се слеваат поевтини квалитети. Нашите кеси се секогаш во девствен KRAFT со правилно монтирани рамни рачки од 5 слоја.

Веб-продавница. Нашата веб-продавница за непечатени кеси веќе е на интернет неколку месеци. Вчерашни вести, ок, но во случај да сте пропуштиле: kesanova.mk/shop.

Агенција. Кесанова ДОО сега е застапник на Flexo Wash (flexowash.com) во Северна Македонија, Косово и Албанија. Flexo Wash нуди иновативни и висококвалитетни решенија за чистење за да ги задоволи индивидуалните потреби на печатачите ширум светот.

Со почит,
Џон Петерсен
KESANOVA
076 420 010

KESANOVA Update #2

Хартиена кеса @ KESANOVA ДОО
Хартиени кеси @ KESANOVA ДОО

Донесете свои хартиени кеси, а ние можеме да ги испечатиме. Не треба да ги купувате нашите хартиени кеси. Можете да донесете свои, а ние веројатно можеме да печатиме на нив.

Заднината за оваа нова понуда е што Македонија во моментов е преплавена со неквалитетни хартиени кеси. Нашите сопствени производи се направени од висококвалитетна „virgin“ хартија и затоа се поскапи. Сепак, поевтините кеси сепак можат да бидат добри за многу намени.

Нашата конкурентна предност останува тоа што можеме да печатиме помали количини, а цената е иста без оглед на бројот на бои во вашиот дизајн. (MOQ 250).

Продажба на кеси без принт. Сега нудиме непечатени кеси од целиот наш асортиман на производи – со или без рачки. Минимум за продажба е еден сет или пакет. Тоа е помеѓу 200 и 600, во зависност од форматот.

Соработуваме со Тродат Печат Гравер ДОО, кој обезбедува 10% попуст на печатот кога ќе купите непечатени кеси од KESANOVA. Ова е особено важно ако вашето лого или мотив се еднобојни, доколку не сакате да платите за принт и ако имате време сами да си ги печатите кесите.

Исклучителна понуда. Имаме посебна серија на кеси за супермаркети на залиха кои не се дел од нашиот стандарден асортиман.

Добивате кутија непечатени кеси, (320x160x390)mm со блок дно, од кафена KRAFT хартија за само 3300 денари со вклучен ДДВ. Во пакетот има 300 кеси. Кеси од кафена KRAFT нерециклирана хартија со рамни рачки.

Нашето мислење за врска македонските закони за пакување. Секако, ги поздравуваме новите македонски еколошки закони за пакување кои ќе помогнат во решавањето на тековните климатски и еколошки предизвици. Сигурни сме дека хартиените кеси се дел од решението во Македонија. Веруваме дека издржливите, повторно употребливи и природно разградливи квалитетни кеси ќе бидат дополнително привлечни.

Доколку сте менаџер за набавки, веројатно веќе сте наишле на лути клиенти ако за вашиот бизнис сте набавиле кеси со слаб квалитет. Ви препорачуваме да ги прочитате овие две статии:

Од нашиот блог:
Задругата Наша Добра Земја поддржува одржлива амбалажа за транспорт

Со почит,

Џон Петерсен
Kesanova.mk
076 420 010

Ајде да зборуваме за јачина на кинење и за хартиени кеси

Оваа хартиена кеса не е произведена од KESANOVA. Иако тоа не е поентата. Ништо не ѝ фали на оваа кеса. Едноставно била користена за намена за која не е направена. Ајде да зборуваме за јачина на кинење, односно за јачина на расцепување.

Оваа невина хартиена кеса се скина вчера при возење велосипед на улицата Цветан Димов.
Оваа хартиена кеса се скина вчера при возење велосипед на улицата Цветан Димов.

Тежината на хартијата на оваа кеса е приближно 80 g/m2, а кесата е изработена од рециклирана хартија и со сламени рачки. Продавницата која ја користи оваа кеса во центарот на Скопје ја користи за облека, а можеби и за малку потешки предмети. За првата намена најверојатно е во ред, но за втората намена не е многу веројатно дека ќе биде доволно силна.

Се скина на улица Цветан Димов

Значи, оваа хартиена кеса би требало да биде во ред ако не ги тресете премногу сламените рачки и ако не ја преполните.

Сепак, без разлика на тоа, оваа кеса не можеше да издржи возење со велосипед по улицата Цветан Димов. Па добро, оваа улица е опасна дури и за велосипедисти, но кесата не се скина поради големиот метеж и индивидуализираните сообраќајни правила, туку се работи за мала јачина на расцепување на кесата.

Што е јачина на расцепување или јачина на кинење

Јачина на кинење е термин кој се користи за да се изрази колку е осетлива хартијата на кесата. Мала јачина на кинење значи дека хартијата може лесно да се скине. Голема јачина на кинење го означува спротивното. Голема јачина на кинење значи помала осетливост при контакт со остри рабови, нерамномерна распределба на тежината и сл. 

Можете да ја тестирате јачината едноставно ако се обидете да го искинете горниот раб на хартиената кеса. Секогаш е добро да ја тестирате блиску до рачките, бидејќи ова е обично најосетливото место на хартиената кеса.

Очигледно, подебела хартија обично значи подобра јачина на кинење, но ова сигурно не е единствениот параметар. Всушност се работи за квалитетот на хартијата.

Нерециклирана (“virgin”) наспроти рециклирана хартија

“Virgin” хартија, или нерециклирана хартија, е термин кој се користи за хартија која сè уште не била рециклирана. Значи дека влакната на хартијата сè уште се долги и силни.

Рециклираната хартија – од друга страна – очигледно содржи хартија која била користена претходно, еднаш или повеќе пати.

За жал, јачината на кинење зависи од тоа колку се долги и силни влакната. Бидејќи обично не можете да знаете колку пати била рециклирана хартијата, тешко е да се предвиди јачината на кинење на производ од рециклирана хартија – како што се хартиените кеси.

Па добро, дури и ако самите ја тестирате за кинење, тестот може да се однесува само на индивидуалната кеса што ја тестирате.

Хартиени кеси со блок дно од KESANOVA

Сите хартиени кеси со блок дно од KESANOVA се направени од 90% или 100% нерециклирана (virgin) хартија и не нудиме сламени рачки. И погодивте: Нерециклираната хартија – непроменета во сè останато – честопати е поскапа од рециклираната хартија.

Меѓутоа, ако броите колку пати можете да користите хартиена кеса направена од нерециклирана (virgin) хартија во споредба со хартиена кеса направена од рециклирана хартија, математиката е во корист на кесите од нерециклирана хартија.

Се разбира, нерециклираната хартија исто така може да се рециклира.

За вас имаме добра понуда

Добивате кутија непечатени кеси од 17 L со блок дно од кафена KRAFT хартија за само 2600 денари со вклучен ДДВ. Во кутијата има 200 кеси.

17L Хартиени кеси од KESANOVA ДОО
17L Хартиени кеси од KESANOVA ДОО

Кесите од 17 L со блок дно од кафена KRAFT хартија се 35 см широки, 24,5 см високи и 17 см на страната што се превиткува.  Кесите имаат рамни рачки. Се разбира можете да ги добиете и како печатени кеси.

Имаме хартиени кеси на залиха

Во моментов има голема побарувачка на кеси со блок дно на светскиот пазар бидејќи пластичните кеси се забранети во сè повеќе земји. Во Македонија, исто така, барем еден од големите синџири на малопродажни продавници има проблеми со набавката.  Но, не очајувајте. Ние сè уште ги имаме!

Имаме кеси во бела и во кафена боја на залиха, во формати 5L, 6L, 8L, 10L, 12L, 15Л, 21L, 25L, 26L, 30L, 35L, 49L, како и Take Away кеси и кеси за пица со и без рачки. Прв дојден – прв услужен.

Соработуваме со ТРОДАТ

Соработуваме со Тродат Печат Гравер ДОО, кој обезбедува 10% попуст на печатот кога ќе купите непечатени кеси од КЕСАНОВА.

Ова е особено важно ако вашето лого или мотив се еднобојни, доколку не сакате да платите за принт и ако имате време сами да си ги печатите кесите.

Веројатно можете да ги добиете уште денес. Јавете се или пратете порака на 076 420 010 или на е-маил info@kesanova.mk или …

За вас имаме добра понуда

Добивате пакет непечатени кеси од 12 L со блок дно од кафена KRAFT хартија за само 3000 денари со вклучен ДДВ. Во пакетот има 200 кеси.

 

12L хартиени кеси @ KESANOVA
12L хартиени кеси @ KESANOVA

Кесите од 12 L со блок дно од кафена KRAFT хартија се 25 см широки, 26 см високи и 20 см на страната што се превиткува. Кесите имаат рамни рачки. Се разбира можете да ги добиете и како печатени кеси.

Оригинално, кесите од 12L беа направени за кутии за хамбургери.

Имаме хартиени кеси на залиха

Во моментов има голема побарувачка на кеси со блок дно на светскиот пазар бидејќи пластичните кеси се забранети во сè повеќе земји. Исто така во Македонија. Но, не очајувајте. Ние сè уште ги имаме!

Имаме кеси во бела и во кафена боја на залиха, во формати 5L, 6L, 8L, 10L, 15L, 17L кеси за цвеќе, 21L, 25L, 26L “супермаркет”, 30L, 35L, 49L, како и Take Away кеси и кеси за пица со и без рачки. Прв дојден – прв услужен.

Соработуваме со ТРОДАТ

Соработуваме со Тродат Печат Гравер ДОО, кој обезбедува 10% попуст на печатот кога ќе купите непечатени кеси од КЕСАНОВА.

Ова е особено важно ако вашето лого или мотив се еднобојни, доколку не сакате да платите за принт и ако имате време сами да си ги печатите кесите.

Веројатно можете да ги добиете уште денес. Јавете се или пратете порака на 076 420 010 или на е-маил info@kesanova.mk или …

За вас имаме добра понуда

Добивате кутија непечатени кеси од 25 L со блок дно од кафена KRAFT хартија за само 3200 денари со вклучен ДДВ. Во пакетот има 200 кеси.

 

25L hartieni kesi
25L хартиени кеси @ KESANOVA

Кесите од 25L се наменети за малопродажба. Имаат тестиран капацитет за товар од 10 кг бидејќи се направени од најмалку 90% нерециклирана хартија.

Имаме хартиени кеси на залиха

Во моментов има голема побарувачка на кеси со блок дно на светскиот пазар бидејќи пластичните кеси се забранети во сè повеќе земји. Во Македонија, исто така, барем еден од големите синџири на малопродажни продавници има проблеми со набавката.  Но, не очајувајте. Ние сè уште ги имаме!

Имаме кеси во бела и во кафена боја на залиха, во формати 5L, 6L, 8L, 10L, 12L, 15L, 17L кеси за цвеќе, 21L, 26L, 30L, 35L, 49L, како и Take Away кеси и кеси за пица со и без рачки. Прв дојден – прв услужен.

Соработуваме со ТРОДАТ

Соработуваме со Тродат Печат Гравер ДОО, кој обезбедува 10% попуст на печатот кога ќе купите непечатени кеси од КЕСАНОВА.

Ова е особено важно ако вашето лого или мотив се еднобојни, доколку не сакате да платите за принт и ако имате време сами да си ги печатите кесите.

Веројатно можете да ги добиете уште денес. Јавете се или пратете порака на 076 420 010 или на е-маил info@kesanova.mk или …

За вас имаме добра понуда

Добивате кутија непечатени кеси од 15 L со блок дно од кафена KRAFT хартија за само 3600 денари со вклучен ДДВ. Во кутијата има 250 кеси.

15L Hartieni Kesi @ KESANOVA DOO
15L Хартиени кеси од KESANOVA ДОО

 

Кесите од 15 L со блок дно од кафена KRAFT хартија се 25 см широки, 34 см високи и 15 см на страната што се превиткува.  Кесите имаат рамни рачки. Се разбира можете да ги добиете и како печатени кеси.

Кесите од 15L се наменети за малопродажба. Имаат тестиран капацитет за товар од 6½ кг бидејќи се направени од најмалку 90% нерециклирана хартија.

Имаме хартиени кеси на залиха

Во моментов има голема побарувачка на кеси со блок дно на светскиот пазар бидејќи пластичните кеси се забранети во сè повеќе земји. Во Македонија, исто така, барем еден од големите синџири на малопродажни продавници има проблеми со набавката.  Но, не очајувајте. Ние сè уште ги имаме!

Имаме кеси во бела и во кафена боја на залиха, во формати 5L, 6L, 8L, 10L, 12L, 17L кеси за цвеќе, 21L, 25L, 26L, 30L, 35L, 49L, како и Take Away кеси и кеси за пица со и без рачки. Прв дојден – прв услужен.

Соработуваме со ТРОДАТ

Соработуваме со Тродат Печат Гравер ДОО, кој обезбедува 10% попуст на печатот кога ќе купите непечатени кеси од КЕСАНОВА.

Ова е особено важно ако вашето лого или мотив се еднобојни, доколку не сакате да платите за принт и ако имате време сами да си ги печатите кесите.

Веројатно можете да ги добиете уште денес. Јавете се или пратете порака на 076 420 010 или на е-маил info@kesanova.mk или …